Verloop van de consultaties

Eerste Consultatie

Tijdens een eerste gesprek maak ik eerst tijd voor een wederzijdse kennismaking. Vervolgens zal ik een uitgebreide voedingsanamnese afnemen wat betekent dat jouw eet- en leefgewoontes in kaart worden gebracht. Ik besteed hierbij ook aandacht aan hoe jij die beleeft en jouw opvattingen hieromtrent. Verder zal ik het met jou ook hebben over jouw beweegpatroon, dieetgeschiedenis en jouw verwachtingen en motivatie. Naar het einde toe zal ik een analyse van jouw lichaamssamenstelling maken waarbij zij o.a. jouw vetpercentage, gewicht en een berekening van jouw gezondheidsrisico zal bepalen. Na het samen bepalen van de doelstellingen wordt het gesprek afgesloten met enkele tips.

Op basis van deze informatie stel ik vervolgens een persoonlijk profiel op om hieruit voortvloeiend een behandelplan uit te werken. Een aangepast voedingsschema (op basis van de actieve voedingsdriehoek) vormt hiervan een belangrijk onderdeel. Ik zal een programma steeds voor jou persoonlijk uitwerken.

Tweede Consultatie

Een kleine tweetal weken later volgt een tweede consultatie. Hierbij zal ik het persoonlijk behandelplan en voedings- en dieetadvies met jou overlopen.

Ook worden gedurende deze consultatie allerhande praktische tips besproken zoals:

  • Tips bij het koken
  • Informatie bij het lezen van etiketten
  • Tips voor bij het winkelen
  • Enz…

Afhankelijk van jouw eet-en leefgewoonten zullen er ook andere zaken aan bod komen zoals wat te doen in specifieke situaties: op vakantie, op een barbecue, op restaurant. Samen bespreken jullie hoe het behandelplan kan ingebouwd worden in jouw leven, dit kan bv. aan de hand van opdrachten zoals het bijhouden van een eetdagboekje.

Derde Consultatie

Bij een derde consultatie zal ik luisteren of er moeilijkheden zijn met het voedingsschema. Deze worden met veel zorg besproken en kunnen indien nodig verholpen worden door het schema aan te passen. Als voedingsdeskundige hecht ik veel belang aan variatie in het nieuwe voedingsschema, vanuit mijn uitgebreide kennis en interesse in de voedingswereld zal ik jou zeker tips en recepten geven om ook hier aandacht aan te kunnen schenken.

Er zal eveneens opnieuw een analyse van jouw lichaamssamenstelling worden uitgevoerd waarvan de resultaten met de nodige zorg zullen besproken worden. Ook vandaag worden opdrachten en doelstellingen geëvalueerd en indien nodig aangepast. Ik maak er dan ook een punt van maatwerk aan te bieden gedurende de volledige begeleiding.

Opvolgconsultaties

Vervolgens blijven er op geregelde tijdstippen opvolgconsultaties plaatsvinden. Tijdens deze gesprekken bekijken we de voortgang van jouw behandeling en wordt er bijgestuurd waar nodig. Afhankelijk van de fase waarin je jou bevindt is het steeds mogelijk nieuwe doelstellingen te formuleren.

Aarzel niet om jouw vragen of eventuele moeilijkheden te delen met mij. Ik zal steeds luisteren en samen met jou een antwoord of oplossingen proberen zoeken.

Heb je nood aan een diëtiste, maak hier een afspraak met mij.

Ik kan ook bij jou thuis langskomen, hierbij is het verloop gelijkaardig aan dat van de consulten die plaatsvinden in de praktijk. Ook kan ik jou begeleiden via e-mail. Meer info vind je onder het luik e-mailbegeleiding. Een éénmalige analyse van de lichaamssamenstelling voor de bepaling van uw gezondheidsrisico is ook mogelijk.