Over Elena Bijn

‘Ik ben erkend door het RIZIV en lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD)’

Ik studeerde af aan de Hogeschool Gent Vesalius, faculteit Mens & Welzijn gespecialiseerd in de voedings- en dieetkunde. Deze opleiding koos ik omdat een gezonde voeding in combinatie met de juiste levensstijl een cruciaal punt zijn in onze samenleving. Het begeleiden en motiveren van mensen om een gezonde en fitte levensstijl op te bouwen is dan ook mijn persoonlijke missie geworden die ik met veel passie uitvoer.

Verder heb ik mij ook gespecialiseerd in sportvoeding en diabetes. Op deze manier kan ik  specifieke cliëntgroepen zoals sporters en diabeteslijders met de juiste achtergrond bijstaan.

Momenteel voer ik mijn functie als diëtiste uit in de Groepspraktijk de Zand-loper te Sint-Pauwels en in de Multidisciplinaire Praktijk Origo te Zele. Dit combineer ik met een job als onderzoekster bij het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

Ook in mijn vrije tijd verrijk ik mijn kennis met kookcursussen (o.a. uitheemse gerechten,…) hetgeen zorgt voor extra inspiratie op het gebied van creatief & dieetbewust koken.